JACOB 3.0 krijgt op dinsdag 25 juli (20:00 uur) een spectaculaire nieuwe aflevering tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

Deze ‘Olympische Spelen voor de blaasmuziek’ worden om de vier jaar georganiseerd. Een prachtig podium voor Van Eyck, die als componist de grootste collectie blaasmuziek voor 1 instrument (de blokfluit) heeft geschreven.

De zeventiende-eeuwse blokfluitnoten van Van Eyck krijgen een naadloze verbinding met het geluid van nu, met behulp van draaitafels en een laptop. De voorstelling wordt gegeven op een unieke locatie in een omgekeerd universum, het Columbus Earth Centre aan het Museumplein in Kerkrade. Videokunstenaars Paul en Menno de Nooijer hebben der Fluyten-Lusthof van Jacob van Eyck vertaald in magische beelden.

Blokfluitist Erik Bosgraaf, DJ DNA en laptop-kunstenaar Jorrit Tamminga worden omringd door een visuele droom waarin werkelijkheid en tijd vervagen.

U moet zich voorstellen dat de musici in een diepe ronde ruimte staan terwijl er met 7 beamers 360 graden om hen heen wordt geprojecteerd. Het publiek staat op glazen ringen en heeft zicht op de wervelende poëtische wonderbare wereld onder hun voeten.

De voorstelling begint met een korte introductie op leven en werk van Van Eyck door Thiemo Wind, met live variaties gespeeld door Erik Bosgraaf.

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van WMC.